Nummerbehoud bij overstap van vast bellen
Je kunt jouw vaste telefoonnummer eigenlijk altijd meenemen. Dus ook als je overstapt naar een andere aanbieder of gebruik gaat maken van een andere techniek. Geef bij de nieuwe telecompartij aan dat je nummerbehoud wenst. Normaal gesproken regelt deze partij dan de rest, waaronder het opzeggen van het contract bij jouw huidige aanbieder.
Bel je nog via een traditionele telefoonlijn van KPN, maar heb je geen contract bij KPN? Dan kan het voorkomen dat de nieuwe telecompartij het contract niet kan opzeggen. Omdat er geen overstapservice contract is afgesloten met jouw huidige aanbieder. Dat moet je dan nog wel zelf doen, doe dit pas als bekend is wanneer het contract overgaat zodat je niet zonder telefoonnummer komt te zitten.
Kosten meenemen telefoonnummer
Je telefoonnummer meenemen mag maximaal 10 euro per nummer kosten. In de praktijk is nummerbehoud altijd gratis.
Meenemen vaste telefoonnummer bij verhuizing
Je kunt je vaste telefoonnummer meenemen als je in de regio blijft. Heeft je nieuwe woonplaats een ander kengetal, dan kun je je nummer niet meenemen. Bijvoorbeeld:
- Je verhuist van Amsterdam (020) naar Amstelveen (020). Het kengetal is hetzelfde, je kunt je nummer meenemen.
- Je verhuist van Amsterdam (020) naar Groningen (050). Het kengetal is niet hetzelfde, je kunt je nummer niet meenemen.
Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.