Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal
Samsung Galaxy S III i9300
Je kunt niet meer dan 3 items toevoegen aan de vergelijking
Zoek abonnement Er zijn geen abonnementen beschikbaar bij dit toestel.

Review Samsung Galaxy SIII

Wil je de Samsung Galaxy S III i9300 kopen? Vergelijk de prijzen en abonnementen voor de Samsung Galaxy S III i9300 . Bekijk alle aanbiedingen per aanbieder, abonnement, toestelprijs en contractsduur.

  • Besturingssysteem
    Android
  • Schermdiagonaal
    4.8 inch
  • Intern geheugen
    16 GB
  • Werkgeheugen
    1 GB
  • 4G
    Nee
  • 5G
    Nee
  • Selfie camera
    2,0 megapixel
  • Foto camera
    8,0 megapixel
  • Gesprekstijd
    12 uren
  • Standby-tijd
    590 uren
  • Introductie
    2e kwartaal 2012

De tijd dat een mobiele telefoon klein moest zijn, is definitief voorbij. Veel smartphones die het laatste jaar op de markt kwamen, hebben een formaat dat nog niet eens zo lang geleden gekscherend als koelkast werd aangeduid. Als je een toestel hebt van formaat Nokia Lumia 800 of iPhone 4S, dan is de Samsung Galaxy S III een behoorlijke lap glas. Maar dat went. En dat alles er op  dit 4,8" HD Super AMOLED scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels geweldig uitziet, is een groot pluspunt.

Samsung Galaxy SIIIOndanks de grootte, voelt het toestel met een gewicht van 133 gram licht aan. De stevige rand van het 8,6 mm dikke toestel is van geborsteld aluminium. De achterkant is gemaakt van polycarbonaat, en doet door het glanzende witte (Marble White) oppervlak, goedkoop aan. Onder de 2100 mAh accu zit het slot voor een MicroSD-kaart (max. 128 GB) en houder voor de micro-sim. Als je de simkaart wilt verwisselen moet de batterij eerst verwijderd worden.

De Galaxy S III draait op Android 4.0.4. bekend onder de naam Ice Cream Sandwich (ICS). Samsung heeft hier de eigen TouchWiz Nature UX interface overheen gezet. De diverse schermen zitten bomvol met apps en widgets. Naast Flipboard, Dropbox worden standaard natuurlijk ook veel Google services als Google+, Local, Maps, Navigatie, Messenger, Zoeken en Gmail meegeleverd. Social apps als Facebook en Twitter en de gratis berichtendienst WhatsApp zal je zelf nog uit de Play Store moeten halen.

Apps & widgets

De Galaxy S III is standaard uitgerust met veel apps en widgets. Helaas zit hier ook de nodige rommel tussen. Moe van de overkill aan apps? Goed nieuws, deze zijn makkelijk te verbergen. De apps die je verbergt, worden niet verwijderd, maar zijn alleen niet meer zichtbaar op het scherm. Deze functie is als Apps verbergen in het scherm menu beschikbaar. Wil je de verborgen apps weer zichtbaar maken, dan vind je de functie Verborgen apps weergeven in hetzelfde menu. Apps opzoeken, downloaden en installeren vanuit de Google Play Store gaat overigens snel.

Als het scherm in de lock-stand staat, kun je om een programma vanaf hier te openenen, het icoon van het programma over het scherm vegen. De vier standaard iconen op het home scherm zijn overigens makkelijk te vervangen door andere.

Camera

De kleuren van de genomen foto’s en video’s (zie ook onderaan deze pagina) zijn erg goed. In situaties waar het licht niet optimaal is, zoals bijvoorbeeld schemer- of TL-licht, worden de foto’s korrelig en wazig. Er zijn volgens mij nog geen smartphone camera’s op de markt die in dergelijke situaties wel goede foto’s afleveren. Zou de nieuwe Nokia Lumia 920 deze belofte wel waar kunnen maken?

Er valt het een en ander in te stellen op de camera. Continue opname (burst mode, van 0 tot 20 foto’s achter elkaar nemen), gezichtsdetectie, smile shot (automatisch foto’s maken wanneer het onderwerp glimlacht), effecten aanbrengen en het instellen van de ISO-waarde om er een paar te noemen. Een hele handige functie is, Kies beste foto. Het toestel kiest dan de beste foto uit een serie van 8 gemaakte foto’s. De overige 7 foto’s worden hierbij niet opgeslagen. Je kunt ook foto's schieten met behulp van de spraakbesturing. Hierbij neemt het toestel een foto als je smile, cheese, capture of shoot zegt.

Android fotostand-scherm Foto instellingen scherm Android

Je kunt met de Galaxy S III ook HDR (High Dynamic Range) foto’s nemen. Deze stand is ideaal bij wisselende lichtcondities. Een HDR-foto levert twee bestanden op, een origineel en een bewerkte versie. De bewerkte foto heeft meer contrast. Een felle witte lucht wordt zachter en zelfs wolken die in het origineel niet zichtbaar zijn, worden dat in de HDR-variant wel.

Tijdens het opnemen van een video kun je tussendoor een foto schieten. Dit heeft voor video die je opneemt geen nadelige gevolgen. De kwaliteit van de foto is wel minder dan de 8MP van de standaard foto’s. Daarnaast heeft een dergelijke foto de 16:9 breedbeeld verhouding met 3264 x 1836 pixels in plaats van de standaard 3264 x 2448 pixels.

Spraakbesturing

Er zijn een aantal apps die met spraakbesturing overweg kunnen. Samsung noemt de spraakbesturing S-Voice, een variant op Siri van Apple. Helaas is S-Voice niet beschikbaar in de Nederlandse taal. De beschikbare talen zijn Engels (UK en US), Duits, Spaans, Frans, Italiaans en Koreaans.

Multitasking

De Samsung Galaxy S III is multitasking, wat betekent dat je meerdere programma's tegelijk kunt draaien. Wil je zien welke programma’s er open staan, houd dan de home button een seconde ingedrukt. Je krijgt dan een lijst met programma’s waaruit je er een kunt selecteren. Het afsluiten van een openstaand programma kan door het betreffende programma naar links of rechts uit de lijst te schuiven.

Toestel beveiliging

Het beveiligen van het toestel kan o.a. met gezichtsherkenning (Facelock), stem, veegvergrendeling of PIN-code. Is je telefoon gestolen, dan zal de PIN-code methode in geval van diefstal de meest effectieve zijn. Ben je het toestel verloren, dan zal degene die het toestel vindt je in dat geval hier waarschijnlijk niet van op de hoogte kunnen stellen. Het is dan ook aan te raden een service als bijvoorbeeld die van Datapolice op je Galaxy SIII te installeren. Hiermee kun je je telefoon traceren, een foto nemen op afstand of het toestel wissen. Zelfs als de simkaart verwisseld is.

Audio

De muziekspeler van de Galaxy S III kan naast mp3, .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .wav, .wma ook met FLAC-bestanden overweg. De meegeleverde in-ear oordopjes klinken goed in combinatie met de ingebouwde equalizer. Hiermee is voor elke muzieksoort wel een goede klankleur in te stellen. Het pairen van de Galaxy S III en een Nokia bluetooth headset en 360 Play speaker ging vlekkeloos en snel. De meeste equalizer presets werken overigens niet bij bluetooth overdracht. Naast de muziekspeler heeft de Galaxy S III ook een FM-radio.

Screenshots maken

Screenshots maken kan op twee verschillende manieren. Allereerst met cameraherkenning doormiddel van een ingewikkelde combinatie van handgebaren die door de camera herkend zouden moeten worden. Het alternatief is makkelijker. Als je de home en power button gelijk indrukt houdt en even wacht, dan zie je de screenshot in een wit kader op het scherm verschijnen. Dit is het teken dat de screenshot is gemaakt. Deze is vervolgens in de map Pictures terug te vinden.

Swype tekstinvoer

De Samsung Galaxy S was het eerste toestel in Nederland met een Swype toetsenbord. Als je eenmaal aan Swype gewend bent, dan is het een ideale manier om lange berichten mee op te stellen. Dat wil zeggen, als de auto aanvul- of suggestiefunctie geen roet in het eten gooit. Overigens is de positie van de leestekens een kwestie van wennen. Deze bevinden zich op de dezelfde positie als waar de spellingssuggestie wordt gegeven. Overigens zijn er ook diverse alternatieve toetsenborden te downloaden.

Offline navigatie Google Maps

Als je een data abonnement hebt, is offline navigatie een uitkomst. Het inladen van kaarten kan qua dataverkeer namelijk aardig oplopen. De Google Maps versie die standaard op de Galaxy S III geïnstalleerd is, bevat geen optie voor offline navigatie. Hiervoor moet Google Maps eerst geüpgrade worden naar de laatste versie. Binnen deze laatste versie bevindt zich in het menu de optie Offline beschikbaar maken. Weet je welk gedeelte je nodig hebt om te navigeren, dan selecteer je dit gedeelte van de kaart en bewaar je deze voor offline gebruik. Als het goed is kan de complete kaart van Nederland in vier delen bewaard worden.

Google maps 1Google maps 2

Oproep gemist?

Heb je een oproep gemist, dan kun je naast de waarschuwings-LED het toestel ook een trilling laten afgeven als je het toestel na een gemiste oproep oppakt (Smart Alert). Bij binnengekomen berichten blijft het toestel een blauwe LED ter herinnering geven.

NFC

NFC (Near Field Communication) is een contactloze communicatiemethode. NFC kan bijvoorbeeld bij de Nokia N9 gebruikt worden om een verbinding tussen het toestel en een bluetooth speaker of headset op te zetten. Het toestel tegen of vlak bij de speaker houden is hierbij al voldoende. Bij de Galaxy S III zit de NFC chip in de batterij. Het is jammer dat de NFC functies op de Galaxy S III alleen werkt tussen twee Galaxy S III toestellen. Naast NFC is het ook mogelijk om data uit te wisselen tussen twee Samsung Galaxy S III toestellen m.b.v. Wi-Fi Direct (S Beam). Ook dit kon wegens gebrek aan een tweede toestel helaas niet uitgeprobeerd worden.

Energiebesparing

De helderheid van het scherm is voor de browser apart in te stellen. In het browsermenu binnen de is deze instelling terug te vinden onder kleur. Hierbij kan gekozen worden uit standaard en de niveaus 1 t.m. 3. Niveau 3 geeft een donker scherm met een blauwe waas. Stand 1 geeft een mooi helder scherm, maar zal meer van de accu vragen. Deze instellingen worden overigens overschreven als je ook de Energiebespaarstand via het instellingen menu aanzet.

Batterijduur

De accu van de Galaxy S III heeft een capaciteit 2100 mAh. Hoe snel het toestel leeg raakt hangt van een aantal factoren af. Gebruik je veel berichten services (Facebook, Twitter, e-mail) die om de zoveel tijd controleren of er berichten zijn, dan zal de accu eerder leeg zijn. Het mag ook bekend zijn dat de batterij het langer uithoudt als je Bluetooth, WiFi en gps uitzet wanneer je deze niet gebruikt. Ook door het gebruik van de energiebespaarstand kun je de accuduur flink rekken. Daarnaast zouden Power Save-apps als GO Power Master of JuiceDefender uitkomst kunnen bieden.

Uitrol Jelly Bean

Op 31 oktober is de uitrol van Android 4.1.1 (Jelly Bean) voor de Samsung Galaxy S III in Nederland van start gegaan. De belangrijkste verbeteringen moeten er voor zorgen dat het toestel nog sneller, soepeler en zuiniger gaat werken. Verder bevat de update de applicatie Google Now en verbeterde spraakbesturing.

Conclusie

Het grote formaat van het Samsung Galaxy S III scherm went, en niet in de laatste plaats omdat de kwaliteit hiervan erg goed is. Het is daarnaast een snel toestel, boordevol slimme en handige functies die op nog niet veel andere high end toestellen aanwezig zijn.

Het loont de moeite om de handleiding van Samsung Galaxy S III goed te lezen wat er verder allemaal mogelijk is. Anders zijn er ongetwijfeld handige zaken die je misloopt. Hier vind je de Nederlandse handleiding van de Samsung Galaxy S III.

Dat de Samsung Galaxy S III zich met gemak kan meten aan de concurrentie mag, gezien het enorme succes van dit toestel, inmiddels duidelijk zijn. Kijk hier voor onze video review van de Samsung Galaxy S III.

Specificaties Samsung Galaxy S III

  • 1.4 GHz quadcore processor (Cortex A9)
  • 4.8 inch Super AMOLED display, 720 x 1280, 306 ppi, 16M kleuren
  • 1 GB werkgeheugen
  • 16 GB intern opslaggeheugen
  • 50 GB Dropbox
  • 8 Megapixel camera, 3264 x 2448 pixels
  • Near Field Communication (NFC)
  • micro-SIM
  • 2100 mAh accu

Meegeleverd

  • Samsung Galaxy S III
  • Accu (2100 mAh)
  • Datakabel/laadsnoer
  • 230 V adapter
  • 3.5 mm audiojack
  • Siliconen oordopjes
  • Gebruikershandleiding

Foto huisjes voorbeeld foto camera

Voorbeeldfoto 2 bosweg hoge bomen

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.