Hoge mobiele telefoonrekening door ongewenste sms-dienst?
door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten
Krijg je opeens een hoge mobiele telefoonrekening, zonder dat je veel hebt lopen bellen of internetten. Mogelijk ben je het slachtoffer geworden van een ongewenste sms-dienst. Wat kun je doen als je de rekening niet wilt betalen of een deel van de rekening terug wilt?
Het schijnt nog steeds mensen te overkomen: zonder dat ze het weten, zijn ze aangemeld bij een betaalde sms-dienst. En de kosten daarvan kunnen flink in de papieren lopen. Zo ontving Bellen.com een reactie van een meneer die van zijn mobiele provider opeens gepeperde facturen ontving van bijna 100 euro per maand. Een rekeningscan wees uit dat meneer aangesloten was bij 'Jequiz' waarvan de kosten 3 euro per bericht bedragen. Je ontvangt 4 berichten per week, tel uit je winst!
Wat kun je doen als je de rekening niet wilt betalen of een deel van de rekening terug wilt? Volgens Consuwijzer moet je dan de volgende stappen ondernemen:
1.Klaag eerst bij de aanbieder van de sms-dienst. Geef daarbij duidelijk aan wat je klacht is en welke oplossing je wilt.
2.Weet je niet wie de aanbieder van de sms-dienst is? Of weet je het wel, maar heb je geen contactgegevens? Kijk dan eerst op de website van payinfo. In je overzicht vind je bij elke sms-dienst die je afneemt de naam en contact gegevens van de aanbieder.
3.Kun je de aanbieder niet bereiken? Of kom je er samen met de aanbieder niet uit? Dan kun je klagen bij je mobiele telefoonaanbieder.
4.Kom je er samen met de aanbieder van de sms-dienst of je mobiele telefoonaanbieder niet uit? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.
Zie ook onze FAQ: Hoe kan ik me afmelden voor sms-diensten?
Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.
Laatste nieuws
-
Column: Telefoon opzij, handen uit de mouwen
18 nov Telefoons zijn hartstikke leuk en handig, maar ze zijn een nationaal gezondheidsrisico geworden. Erw...
-
Column: ik ben overstag en koop voor het eerst een iPhone
7 okt
-
App ChatLicense helpt kids en ouders met de eerste smartphone
3 sep Chatlicense: zwemdiploma voor smartphone voor kids én ouders. Je leert hoe je slim, veilig en creati...
-
Column: Ik ging op reis en had helaas geen eSIM
30 aug Hoe komt het dat Erwin Boogert zijn telefoonrekening onverwacht hoge kosten had? Lees het in zijn co...
-
Odido activeert als eerste snelle 5G-frequenties
11 jul Odido ontvangt award voor haar mobiele netwerk en verhoogt snelheden nog verder. Klanten met een 5G-...